Rusia va continua să interfereze în alegerile din SUA timp de decenii de acum încolo, a estimat luni secretarul de stat american Mike Pompeo, care a promis că Washingtonul va contracara eforturile Moscovei, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În condițiile în care diplomația americană a denunțat în numeroase rânduri amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, în urma cărora Donald Trump a ajuns la putere, Mike Pompeo a explicat că se așteaptă la același gen de activități ruse ilegale și în 2020.

''Ei (rușii) erau o amenințare la alegerile noastre din 1974 și au interferat în anii '80'', a declarat Pompeo la o conferință organizată de publicația The Hill, notează Agerpres.

''Și trebuie să ne așteptăm ca ei să continue în 2020'', a adăugat el.

Președintele Donald Trump ''ne-a cerut să ne concentrăm total'' pe eforturile desfășurate pentru a contracara ingerințele ruse, a precizat oficialul american.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a fost acuzată de complot cu Moscova în 2016, fapte negate de Rusia și de președintele american. După o anchetă de 22 de luni, procurorul special Robert Mueller a ajuns la concluzia că nu a existat un astfel de complot.