Social-democrații se confruntă cu o criză în interiorul partidului, dat fiind că unii membri pun rezultatele slabe din alegeri pe seama participării în guvernul condus de Angela Merkel.

Președinta Partidului Social Democrat din Germania (SPD), Andrea Nahles, și-a anunțat duminică demisia după pierderile grele înregistrate în alegerile europene, precum și pe fondul amplificării criticilor interne și a discuțiilor despre menținerea formațiunii sale în coaliția Angelei Merkel, informează agenția France Presse, preluată de Agepres.

„Nu mai am sprijinul necesar pentru a-mi exercita funcțiile", a declarat Nahles într-un comunicat în care anunță că se retrage luni de la președinția partidului și marți din președinția grupului SPD în cadrul parlamentului german.

SPD a suferit duminica trecută pierderi grele în alegerile europene, obținând doar 15,5% din voturi (în scădere cu 11 puncte procentuale față de alegerile precedent), clasându-se în urma verzilor (care au luat peste 20%).

Andrea Nahles, în vârstă de 48 de ani, a preluat conducerea partidului în aprilie 2018, succedându-i lui Olaf Scholz, devenit ministru al finanțelor.