Administrația prezidențială americană l-a pus pe liber pe directorul FBI, James B. Coney, în mijlocul unei anchete deschise de Biroul Federal de Investigaţii și de alte instituții americane asupra legăturilor Trump-Rusia, scrie Washington Post.

Președintele Trump l-a demis marți, 9 mai, pe directorul FBI, James Comey, în urma concluziilor Departmentului de Justiție că nu a procedat corect în administrarea probelor în chestiunea emailurilor lui Hillary Clinton.

Washington Post scrie că oficiali ai Departamentului de Justiție au considerat că James Comey a încălcat principiile și procedurile interne întrucât a discutat public despre investigația deschisă cu privire la utilizarea de către candidata democrată a unui server privat pentru transmiterea de mesaje.

Did President Trump fire James Comey as part of a cover-up? - se întreabă BBC.

Democrații susțin, potrivit BBC, că J. Comey a fost concediat din cauza anchetei FBI cu privire la acuzațiile că interferența Rusiei l-ar fi favorizat pe Trump în câștigarea alegerilor.

 

Comey - pe 3 mai, în Senat, despre ancheta FBI asupra legăturilor Trump - Rusia şi asupra posibilei interferențe a Rusiei în alegerile americane

Primele audieri ale lui Comey cu privire la ancheta asupra posibilei intervenții a Rusiei în alegerile americane au avut loc pe 20 martie (v. video, mai jos).

VIDEO SUA: Audierile Comisiei de investigație Trump-Rusia. Directorul FBI a depus mărturie

Mai mult pe EurActiv »