Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului Wagner și o figură proeminentă de la invazia rusă în Ucraina, le-a oferit un interviu mai multor jurnaliști ruși, interviu publicat de propria sa agenție de știri, scrie 20 Minutos.

În acest interviu, el a insinuat că au fost activate planuri pentru înlocuirea lui Vladimir Putin.

Analiștii americani de la Institutul pentru Studierea Războiului au declarat că interviul a fost "remarcabil pentru formatul său unic" și că "Prigojin părea să imite modul în care Vladimir Putin își filmează întâlnirile publice coregrafiate, fie pentru a-și bate joc discret de Putin sau pentru a sugera subtil că Prigojin ar putea deveni președinte rus ca Putin", potrivit The Mirror.

"Coregrafia și punerea în scenă a interviului lui Prigojin îl plasează pe acesta în cadrul camerei, la biroul său, în fața publicului, așa cum o fac adesea întâlnirile și ședințele foto filmate ale lui Putin", adaugă analiștii.

"Acest stil de filmare este neobișnuit pentru Prigojin, deoarece declarațiile video publice ale acestuia nu folosesc de obicei un astfel de format steril".

Se crede că șeful Grupului Wagner ar putea "încerca să parodieze stilul cinematografic al lui Putin ca parte a unei campanii mai ample de trolling pentru a ataca Kremlinul sau a face paralelisme tacite între Prigojin și postul prezidențial rus".

"Comportamentul recent al lui Prigojin – indiferent de intenția sa – promovează narațiunea în societatea rusă că Prigojin are aspirații politice mai largi în Rusia", conchide analiza.

Interviul și analiza ulterioară au venit după ce a reieșit că Prigojin, un mercenar de război legat de Kremlin, a trimis un camion încărcat cu șampanie femeilor ucrainene cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Sursa: RADOR