Jumătate dintre totalul 'spionilor ruși', care își desfășurau activitatea sub acoperire diplomatică, au fost expulzați din Europa, de la începutul operațiunii militare speciale ruse din Ucraina.

Afirmația a fost titrată de ''The Guardian'', care citează declarațiile șefului Serviciului britanic de informații MI6, Richard Moore, făcute la o conferință privind securitatea SUA.

Potrivit oficialului britanic din serviciile de informații externe, expulzarea a aproximativ 400 de diplomați ruși din țările europene, inclusiv din Franța și din Germania, a redus drastic 'capacitățile de spionaj ale Kremlinului'.

Susținând o prelegere la conferința pe probleme de securitate din Aspen, Moore a spus că, după 24 februarie, serviciile de informații occidentale au făcut un efort 'destul de bine coodonat' pentru a 'distruge rețelele de spionaj ruse'.

'Din întreaga Europă, aproximativ jumătate, conform ultimelor evidențe, din totalul lor, în jur de 400 de ofițeri de informații ruși, care operau sub acoperire diplomatică, au fost expulzați'', a afirmat Moore. Potrivit publicației, MI6 a publicat pentru prima dată date despre expulzarea bine coordonată a diplomaților ruși, ca răspuns la operațiunea specială militară rusă.

Amintim că, de la începutul războiului din Ucraina, mai multe țări europene au expulzat diplomați ruși. Unele dintre state au făcut acest lucru sub pretextul că aceste persoane ar fi fost implicate în activități de spionaj.

sursa: RADOR