Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, țintă a criticilor pentru o recentă spitalizare care a fost făcută publică cu întârziere, este tratat pentru cancer de prostată, au anunțat medicii marți, itați de Departamentul American al Apărării.

"Cancerul său de prostată a fost depistat din timp și prognosticul său este excelent", au asigurat medicii, într-un comunicat de presă al Pentagonului, scrie AFP, citată de Agerpres.

Pe 22 decembrie, Lloyd Austin a fost internat la spitalul militar Walter Reed și a suferit o prostatectomie sub anestezie generală, procedură chirurgicală ce presupune îndepărtarea prostatei, potrivit medicilor.

Lloyd Austin "și-a revenit fără probleme după operație și s-a întors acasă a doua zi dimineață", au adăugat ei.

Pe 1 ianuarie, șeful Pentagonului a fost internat din nou pentru complicații în urma operației din 22 decembrie,"inclusiv greață cu dureri severe în abdomen, șold și picior", au spus aceștia. Pe 2 ianuarie, a fost transferat la terapie intensivă "pentru monitorizare atentă", au spus ei. "În timpul acestei internări, ministrul Austin nu și-a pierdut niciodată conștiența și nu a fost pus sub anestezie generală", potrivit aceleiași surse.

Internarea de luni, 1 ianuarie, a fost făcută publică abia vineri seara de către Departamentul Apărării, contrar protocolului.

Casa Albă nu a fost informată decât la patru zile după ce Lloyd Austin a fost internat, potrivit presei. Președintele Joe Biden are "încredere deplină" în ministrul său, în pofida acestei situații, a asigurat luni purtătorul său de cuvânt. Însă mai mulți republicani, printre care Donald Trump, au cerut demiterea sau demisia lui Lloyd Austin. Mai mulți conservatori au considerat, de asemenea, că situația relevat o lipsă de autoritate sau competență din partea președintelui american.