Germanul Udo Bullmann, șeful Grupului S&D din Parlamentul European, a salutat rezultatul referendumului din România, precizând că cetățenii au respins pasul înapoi în ceea ce privește drepturile persoanelor LGBTI.

”Acest rezultat arată că majoritatea românilor nu au niciun interes în a-și vedea țara discriminând cuplurile de același sex. Ne bucurăm că această idee intolerantă asupra conceptului de familie nu a primit susținerea cetățenilor României. Ceea ce ar trebui sa conteze într-o familie este pe cine iubești, nu sexul persoanei de lângă tine”, a transmis Bullmann într-un comunicat.

”Grupul nostru a fost întotdeauna vârful de lance al luptei pentru drepturile LGBTI și vom susține acest lucru oriunde le vom vedea amenințate. Sperăm că Guvernul României va asculta alegătorii și se va concentra pe problemele care contează pentru aceștia. De asemenea, încurajăm Guvernul să înainteze lucrul pentru legislația parteneriatului civil, care este încă în pregătire”, a afirmat Bullmann.

Liderul socialiștilor din PE reamintește că S&D a susținut de mult timp faptul că ”toate statele membre UE trebuie să recunoască parteneriatele civile și căsătoriile persoanelor de același sex, astfel încât cetățenii să aibă statutul și drepturile protejate atunci când intră într-un alt stat membru UE”.

”Acesta este un impediment clar in calea dreptului la libera circulație al cetățenilor, lucru pe care UE are datoria de a-l rezolva”, a declarat Bullmann.

Liderii Grupului S&D - din care face parte PSD - ”au primit cu bucurie vestea că referendumul pentru schimbarea definiției căsătoriei in Constituția României nu a obținut sprijinul necesar pentru a fi validat”, se mai arată în comunicat.