Președintele Serbiei și-a exprimat, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul rus la Belgrad, Aleksandar Bokan-Hercenko, nemulțumirea față de condițiile care l-au împiedicat pe ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, să vină în vizită la Belgrad.

„Serbia își va proteja independența și autonomia în luarea deciziilor politice, își va continua cursul european și își va consolida prietenia și parteneriatul tradițional cu țări de pe toate continentele, menținându-și în același timp neutralitatea militară”, se arată într-un comunicat al Președinției sârbe, citat de Naftemporiki.

Ambasadorul rus l-a informat pe Aleksandr Vucici cu privire la motivele care l-au forțat pe Serghei Lavrov să-și anuleze vizita la Belgrad, prezentând toate documentele în acest sens.

În timpul întâlnirii, s-a convenit ca ministrul sârb de externe, Nikola Selakovici, să efectueze o vizită la Moscova cât mai curând.

Aleksandr Vucici urma să dezvăluie luni seara, în principalul buletin de știri al televiziunii publice sârbe, întregul context referitor la anularea vizitei ministrului rus de externe, după cum a anunțat biroul său.

Serghei Lavrov trebuia să efectueze luni și marți o vizită de două zile în Serbia. Însă i-a fost imposibil să călătorească, deoarece Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru nu au dat permisiunea ca aeronava care îl  transporta să zboare prin spațiul lor aerian.

Sursa: RADOR