Potrivit ministrului rus al afacerilor externe, Statele Unite ar pregăti eliminarea președintelui rus, Vladimir Putin.

Într-un interviu acordat agenției de presă de stat ruse TASS, ministrul afacerilor externe, Serghei Lavrov, s-a referit la declarații venite de dincolo de Atlantic. Potrivit lui, "oficiali anonimi de la Pentagon" vorbesc despre "o lovitură de decapitare a Kremlinului".

"Ei amenință de fapt să-l elimine fizic pe șeful statului rus", a declarat Lavrov agenției TASS, preluată de La Libre Belgique.

Acest zvon este luat în serios de ministru, care nu rămâne indiferent față de această situație. "Dacă asemenea idei sunt efectiv plăcute de cineva, acea persoană ar trebui să se gândească foarte atent la consecințele posibile ale unor asemenea proiecte".

Serghei Lavrov s-a referit la dorințele NATO și ale administrației americane, anti-ruse potrivit lui. "Nu este un secret că obiectivul strategic al Statelor Unite și aliaților lor din NATO este de a învinge Rusia pe câmpul de bătălie, ca un mijloc de a slăbi sau chiar distruge țara noastră".

Ministrul afacerilor externe și-a încheiat interviul denunțând dorințele anumitor (ex-) conducători, printre care Zelenski și Liz Truss. "Se pare că ei au renunțat complet la orice decență. Una a declarat hotărât că este absolut gata să ordone o lovitură nucleară. Celălalt cere lovituri nucleare preventive ale NATO contra Rusiei".

Sursa: RADOR