Ucraina depășește limitele decenței în privința cererilor sale privind furnizarea de arme din Occident și, de asemenea, provoacă implicarea Occidentului în ostilități în cazul furnizării de sisteme de lansare multiplă de rachete.

Declarația a fost făcută miercuri de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în timpul unei conferințe de presă, susținute după încheierea vizitei în Arabia Saudită, relatează Tass.

"Astfel de riscuri (de a implica terțe țări în conflictul ucrainean), desigur, există, iar ceea ce cere regimul de la Kiev atât de categoric de la patronii săi occidentali, în primul rând, depășește toate limitele decenței și ale comunicării diplomatice, iar în al doilea rând, aceasta reprezintă o provocare directă menită să atragă Occidentul în ostilități" - a declarat Lavrov.

Potrivit afirmațiilor sale, "politicienii occidentali sănătoși la minte" înțeleg riscurile extinderii conflictului și nu acceptă astfel de scenarii, însă, potrivit ministrului rus, nu toată lumea din Occident aderă la acest punct de vedere.

"Voi spune sincer că în Uniunea Europeană, mai ales în partea ei de nord, există politicieni care sunt gata să meargă pe această nebunie pentru a-și satisface ambițiile, dar țările serioase din Uniunea Europeană, desigur, sunt perfect conștiente de inacceptabilitatea unor astfel de scenarii" - a adăugat el. 

Sursa: RADOR