Forțele Armate ale Rusiei au folosit de trei ori racheta hipersonică "Kinjal" în timpul „operațiunii speciale" desfășurate în Ucraina, a declarat ministrul rus al apărării, general de armată, Serghei Șoigu.

"Această rachetă fost folosită de noi în timpul operațiunii militare speciale de trei ori. Tot de atâtea ori Kinjal și-a demonstrat caracteristicile sale geniale" - a declarat Șoigu, într-un interviu transmis, duminică, de postul de televiziune "Rossia-1", citat de TASS.

Potrivit afirmațiilor ministrului apărării, nicio rachetă similară din lume nu are caracteristici precum "Kinjal".

"De fapt, nimeni altcineva nu are o asemenea rachetă: hipersonică, cu o asemenea viteză și cu astfel de capacități de pătrundere. Nu poate fi nici detectată, nici interceptată" - a adăugat ministrul rus al apărării.

Potrivit lui Serghei Șoigu, cu racheta hipersonică "Kinjal" sunt lovite ținte deosebit de importante în timpul operațiunii speciale.

"Aceasta (racheta – nota TASS) este practic imposibil de interceptat și o folosim pentru a lovi ținte deosebit de importante" - a spus Șoigu. Ministrul rus a reamintit că racheta "Kinjal" este capabilă să atingă viteze de până la 10 Mach, schimbându-și, totodată, pe parcurs traiectoria atât în ​​plan vertical, cât și orizontal.

"În general, ea este practic imposibil de interceptat și lovim cu ea ținte deosebit de importante" - a subliniat șeful Ministerului rus al Apărării.

sursa - RADOR