Nu există "niciun semn că asemenea lucruri ar fi discutate".

Șeful serviciilor de informații ucrainene, Kirilo Budanov, nu vede "niciun semn" care ar lăsa să se creadă că vor fi livrate arme Rusiei de către China, a afirmat el într-un interviu difuzat de postul de radio Vocea Americii, notează La Libre Belgique.

"Nu împărtășesc această opinie", a declarat Budanov, referindu-se la acuzațiile Statelor Unite - ferm negate de Beijing - potrivit cărora China intenționează să livreze arme Rusiei pentru a o ajuta în ofensiva sa contra Ucrainei.

"La ora actuală, nu cred că China va accepta să transfere arme Rusiei ... Nu văd niciun semn că un asemenea lucru ar fi măcar discutat", a spus el.

La insistențele jurnalistului, Budanov a răspuns: "Sunt șeful serviciilor de informații și mă bazez, cu tot respectul pe care vi-l datorez, nu pe opiniile unor persoane individuale, ci doar pe fapte. Nu văd asemenea fapte".

Aceste acuzații au fost lansate de directorul CIA, William Burns, într-un interviu difuzat de canalul CBS duminică seara, adică a doua zi după declarațiile Budanov.

Săptămâna trecută, șeful diplomației chineze, Wang Yi, s-a dus la Moscova pentru a-i prezenta omologului Serghei Lavrov, viziunea Beijingului pentru "rezolvarea politică a conflictului. 

Sursa: RADOR