Comandantul șef al forțelor armate ale Ucrainei, generalul Oleksandr Sîrski, a declarat că trupele sale continuă să se confrunte cu o situație dificilă, fiind nevoite să facă față mai multor ofensive rusești de-a lungul liniei frontului.

Oleksandr Sîrski a declarat că tensiunile cele mai mari sunt în jurul localității Avdiivka și în regiunea Zaporijjia din sudul Ucrainei, relatează BBC.

Generalul Sîrski se află în funcțiune de mai puțin de o lună, după ce l-a înlocuit pe generalul Valeri Zalujnîi, iar mandatul său în fruntea forțelor ucrainene nu a început bine.

Mai întâi, a fost nevoit să se retragă din orașul Avdiivka, iar acum depune eforturi pentru a rămâne pe poziții în vestul orașului și în unele sate din Zaporijjia, cucerite după lupte grele în ofensiva ucraineană de anul trecut.

Generalul Sîrski a mai spus că anumiți comandanți ucraineni au "calculat greșit" și a fost nevoie de întăriri pe linia frontului.

În plus, sunt factori care ies de sub controlul Ucrainei, cum ar fi ritmul livrărilor de arme, cauza fiind în principal disputa politică de la Washington.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA