Garda de coastă a Spaniei a salvat vineri și sâmbătă 933 de migranți și a găsit patru cadavre în Marea Mediterană. În acest timp, ministrul italian de interne spune că nu va mai permite accesul în porturi a vaselor cu migranți.

Numărul persoanelor care vor să scape de sărăcie și de conflicte și fac călătoria periculoasă către Spania s-a dublat anul trecut și este probabil că va crește din nou în 2018, conform agenției vamale a UE, scrie News.ro.

Ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, a avertizat sâmbătă că navele operate de ONG-uri care au la bord migranți nu vor primi acces în porturile italiene. 

„Italia nu mai dorește să fie un complice al traficanților de carne vie și să contribuie la imigrația ilegală”, a afirmat Salvini, liderul partidului de extremă-dreaptă Liga Nordului.

Peste 600 de migranți sunt așteptați pe țărmurile italiene sâmbătă la bordul unor nave italiene, britanice și americane, conform unui comunicat emis de Ministerul de Interne italian.

Salvini a refuzat deja accesul unui vas cu peste 600 de migranți la bord, dar premierul Spaniei s-a oferit deja să primească nava Aquarius și a promis servicii medicale gratuite pentru imigranții ilegali.