Fostul consilier al lui Donald Trump l-a comparat pe premierul ungar cu președintele SUA.

Steve Bannon a luat cuvântul la un eveniment organizat la Zürich de publicația săptămânală Die Weltwoche. Răspunzând unei întrebări a unui jurnalist de la Betek, Bannon l-a comparat pe premierul de la Budapesta cu Donald Trump. "E un patriot adevărat și un adevărat erou", a spus el. Fostul editor-șef al Breitbar a declarat că nu poate prezice rezultatul alegerilor din Ungaria, din luna aprilie, dar a subliniat că Orban este un "om al principiilor", scrie The Hungary Journal.

"În ziua de azi, cred că determinarea și credibilitatea duc la un succes de lungă durată", a spus Steve Bannon, adăugând că Orban și Trump sunt "exemple perfecte de lideri despre care media mainstream refuză să scrie de bine". "Și acesta este principalul motiv pentru care ne place de ei", a mai spus Bannon.

Discurs anti-imigrație

Aflat în campanie pentru alegerile din 8 aprilie, Viktor Orban a acordat un interviu unei publicații locale din Budapesta, în care a avertizat asupra pericolului reprezentat de imigranți.

"Rezidenții din Budapesta trebuie să fie conștienți de faptul că orașul este expus riscului (provocat de migranți) ... Budapesta și districtul Jozsefvaros trebuie să se protejeze de migranți. Altfel, evenimentele de acum trei ani se vor repeta", a declarat Orban publicației  Jozsefvaros, referindu-se la numărul mare de migranți care au staționat la Gara Keleti și în Piața Ioan Paul al II-lea în vara lui 2015, relatează MTI. 

Săptămâna trecută, el a susținut că, dacă Ungaria va deveni o "țară a imigranților", asta va aduce "teroare, femei și fete care nu vor mai fi în siguranță, iar identitatea noastră culturală va fi slăbită și se va evapora încet".

Ungaria nu va mai avea nevoie de fonduri UE

Luni, premierul ungar a criticat ideea unor "State Unite ale Europei", fapt ar însemna transformarea regiunii într-un "continent pentru imigranți incluzând o Ungarie țară de destinație a imigranților", transmite MTI, preluată de Agerpres.

Viktor Orban, care a luat cuvântul la o lansare de carte la Academia ungară de științe de la Budapesta, a avertizat împotriva "încercărilor" de îngrădire a competențelor statelor membre și de construire a unor "State Unite ale Europei".

Potrivit premierului ungar, Comisia Europeană "s-a declarat deschis organism politic", dar prin "renunțarea la imparțialitate" va determina distrugerea cooperării în interiorul comunității întrucât va "instituționaliza standardele duble în folosul statelor mari și în detrimentul celor mai mici".

Marți, Viktor Orban a susținut că Budapesta nu mai are nevoie de fondurile europene.

Economia Ungariei va crește cu 4% în următorii ani, va ajunge la un nivel foarte scăzut al șomajului până în 2022, timp în care salariile vor crește, și nu mai are nevoie de fondurile de la Uniunea Europeană pentru a avea succes, a declarat premierul ungar, prezentându-și agenda economică înaintea alegerilor parlamentare din aprilie, relatează Reuters.