Fostul consilier al lui Donald Trump l-a comparat pe premierul ungar cu preşedintele SUA.

Steve Bannon a luat cuvântul la un eveniment organizat la Zürich de publicaţia săptămânală Die Weltwoche. Răspunzând unei întrebări a unui jurnalist de la Betek, Bannon l-a comparat pe premierul de la Budapesta cu Donald Trump. "E un patriot adevărat şi un adevărat erou", a spus el. Fostul editor-şef al Breitbar a declarat că nu poate prezice rezultatul alegerilor din Ungaria, din luna aprilie, dar a subliniat că Orban este un "om al principiilor", scrie The Hungary Journal.

"În ziua de azi, cred că determinarea şi credibilitatea duc la un succes de lungă durată", a spus Steve Bannon, adăugând că Orban şi Trump sunt "exemple perfecte de lideri despre care media mainstream refuză să scrie de bine". "Şi acesta este principalul motiv pentru care ne place de ei", a mai spus Bannon.

Discurs anti-imigraţie

Aflat în campanie pentru alegerile din 8 aprilie, Viktor Orban a acordat un interviu unei publicaţii locale din Budapesta, în care a avertizat asupra pericolului reprezentat de imigranţi.

"Rezidenţii din Budapesta trebuie să fie conştienţi de faptul că oraşul este expus riscului (provocat de migranţi) ... Budapesta şi districtul Jozsefvaros trebuie să se protejeze de migranţi. Altfel, evenimentele de acum trei ani se vor repeta", a declarat Orban publicaţiei  Jozsefvaros, referindu-se la numărul mare de migranţi care au staţionat la Gara Keleti şi în Piaţa Ioan Paul al II-lea în vara lui 2015, relatează MTI. 

Săptămâna trecută, el a susţinut că, dacă Ungaria va deveni o "ţară a imigranţilor", asta va aduce "teroare, femei şi fete care nu vor mai fi în siguranţă, iar identitatea noastră culturală va fi slăbită şi se va evapora încet".

Ungaria nu va mai avea nevoie de fonduri UE

Luni, premierul ungar a criticat ideea unor "State Unite ale Europei", fapt ar însemna transformarea regiunii într-un "continent pentru imigranţi incluzând o Ungarie ţară de destinaţie a imigranţilor", transmite MTI, preluată de Agerpres.

Viktor Orban, care a luat cuvântul la o lansare de carte la Academia ungară de ştiinţe de la Budapesta, a avertizat împotriva "încercărilor" de îngrădire a competenţelor statelor membre şi de construire a unor "State Unite ale Europei".

Potrivit premierului ungar, Comisia Europeană "s-a declarat deschis organism politic", dar prin "renunţarea la imparţialitate" va determina distrugerea cooperării în interiorul comunităţii întrucât va "instituţionaliza standardele duble în folosul statelor mari şi în detrimentul celor mai mici".

Marţi, Viktor Orban a susţinut că Budapesta nu mai are nevoie de fondurile europene.

Economia Ungariei va creşte cu 4% în următorii ani, va ajunge la un nivel foarte scăzut al şomajului până în 2022, timp în care salariile vor creşte, şi nu mai are nevoie de fondurile de la Uniunea Europeană pentru a avea succes, a declarat premierul ungar, prezentându-şi agenda economică înaintea alegerilor parlamentare din aprilie, relatează Reuters.