Și românii sunt în top.

Numărul studenților prinși că au plagiat în declarațiile personale [un fel de scrisoare de intenție - n.trad.] aferente procedurii de solicitare a înscrierii la universități britanice s-a dublat în ultimii doi ani, iar în cazul celor străini cei mai mulți sunt din India, scrie Timesc of India.

În 2023 au fost depistate 7.300 de cereri conținând plagiate, față de 3.559 în 2021.

765 din cele din 2023 au fost remise de solicitanți din India, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului de Înscrieri la Universități și Colegii (UCAS) din Regatul Unit.

Clasamentul țărilor de origine ale solicitanților care plagiază are pe primul loc India, urmată de Nigeria, România și China, conform UCAS.

Cele mai multe astfel de plagiate au fost depistate la Manchester Metropolitan University, University of Greenwich și Birmingham City University.

Directorul executiv interimar al UCAS, Sander Kristel, a declarat:

„Declarația personală e exact ce-i indică numele: ceva personal. Solicitanții trebuie să pledeze în favoarea lor înșiși, cu propriile lor cuvinte [...] Serviciul de fraudă și verificare al UCAS verifică fiecare declarație personală pentru a găsi similitudini, iar acolo unde e găsită o similitudine, e marcată. Am clarificat cât se poate de bine că a genera integral sau parțial declarația personală cu un instrument de inteligență artificială precum ChatGPT, și a o prezenta drept propriile tale cuvinte, poate fi considerată înșelăciune.” /.../

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA