După Super Tuesday, "bătălia" pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din SUA se va da între Joe Biden și Bernie Sanders.

Potrivit sondajelor la ieșirea de la vot realizate de Edison Research, afro-americanii, persoanele în vârstă și absolvenții de colegii l-au susținut în general pe Biden (77 de ani) în cele 14 state disputate marți, ajutându-l să câștige în cel puțin opt state, printre care Alabama, Arkansas, Oklahoma, Tennessee, Massachusetts și Minnesota, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Latino-americanii, cei născuți între 1981 și 2001 (așa-numiții 'Millennials') și bărbații albi l-au sprijinit în mare majoritate pe Sanders (78 de ani), care este probabil să câștige în Colorado, California, Vermont și Utah.

Potrivit estimărilor CNN de miercuri dimineața, Joe Biden va obține o victorie surprinzătoare și în Texas.

Miliardarul Michael Bloomberg, care a cheltuit sume mari în campania electorală, a avut o prestație dezamăgitoare, reușind să câștige doar în teritoriul Samoa Americană. El și-a anunțat retragerea din cursă și susținerea pentru Joe Biden.