Echipa de campanie a lui Donald Trump a dat în judecată miercuri New York Times pentru defăimare pentru un articol de opinie publicat în martie 2019, care vorbea despre o înțelegere între candidatul republican și președintele rus Vladimir Putin.

Este pentru prima dată când Donald Trump și echipa sa de campanie atacă pentru defăimare acest grup de presă, pe care președintele și fostul magnat imobiliar newyorkez îl critică mereu de la începutul primei sale campanii prezidențiale, în 2015, relatează AFP, preluată de Agerpres. Organizația ”Donald J. Trump For President” cere daune de milioane de dolari.

Afirmațiile presupus defăimătoare sunt dintr-un articol de opinie al lui Max Frankel, fost director executiv al cotidianului între 1986 și 1994. "Nu era nevoie de o înțelegere secretă electorală precisă între echipa de campanie a lui Trump și Vladimir Putin, pentru că ei aveau un acord global: sprijin pentru a o învinge pe Hillary Clinton în schimbul unei noi politici pro-ruse", a scris el în articolul său publicat la 27 martie 2019.

"Când a publicat aceste afirmații, Times știa bine că ele nu sunt adevărate", a scris echipa de campanie a lui Donald Trump într-un document semnat de avocatul său, Charles Harder, fără a preciza că textul a apărut în secțiunea de opinii a ziarului."Cu toate acestea, Times le-a publicat, știind că ele sunt false și că își păcălește cititorii", a adăugat organizația.