Mihail Lesin, fost consilier al lui Putin și ministru, a fost găsit mort într-un hotel din SUA. Inițial, autoritățile au avansat drept cauză a morții un atac de cord. Expertiza medico-legală a stabilit că nu a fost vorba de o moarte naturală.

În noiembrie anul trecut, cadavrul lui Mihail Lesin a fost descoperit într-un hotel din Washington. Kremlinul a confirmat decesul fostului consilier al președintelui Vladimir Putin, televiziunea de stat anunțând că acesta a murit în urma unui atac de cord, notează Spiegel Online. Expertiza medico-legală arată însă că fostul consilier al președintelui rus a murit în urma unor lovituri în cap.

Potrivit Washington Post, care-l citează pe medicul legist șef din capitala americană, bărbatul prezenta și leziuni provocate de lovituri la nivelul gâtului, pe spate, brațe și picioare.

Mihail Lesin a fost ministru al presei, în perioada 1999-2004. Ulterior a devenit consilier al lui Putin. Criticii spun că el a jucat un rol-cheie în cenzurarea presei independente din Rusia, fiind numit "buldozerul". 

Lesin a avut un rol și în apariția controversatului post de televiziune "Russia Today" (RT), fiind convins că este nevoie de propagandă. Postul, care transmite în engleză, spaniolă, arabă, rusă și germană, este criticat în mod constant, deoarece este considerat portavocea regimului Putin. Materialele postului despre conflictele din Siria și Ucraina sunt apreciate drept părtinitoare.

Poliția din Washington a declarat joi, că va continua investigațiile.