Înalți responsabili americani au anunțat miercuri că SUA se confruntă cu o nouă "amenințare gravă" pentru securitatea lor, care potrivit media este legată de capacitățile militare ale Rusiei.

Într-un comunicat enigmatic, președintele republican al comisiei de informații a Camerei Reprezentanților, Michael Turner, a transmis că le-a solicitat membrilor Congresului să treacă în revistă "informații în legătură cu o gravă amenințare pentru securitatea națională", pe care nu a precizat-o, relatează AFP și Reuters, preluate de Agerpres.

NBC și CNN, care citează surse neidentificate, vorbesc despre capacități militare ruse "extrem de îngrijorătoare". ABC a informat că Moscova ar avea intenția de a plasa o armă nucleară în spațiu pentru a fi utilizată împotriva sateliților.

"I-am cerut președintelui (Joe) Biden să declasifice toate informațiile în legătură cu această amenințare astfel încât Congresul, guvernul și aliații noștri să poată dezbate acțiunile necesare pentru a face față", a adăugat Michael Turner.

Comisia a votat marți pentru ca membrii Congresului să poată examina informațiile într-un loc sigur, a adăugat el într-o scrisoare comună cu vicepreședintele democrat al comisiei, Jim Himes.

Cei doi responsabili au subliniat totuși că "nu există motiv de panică".