Donald Trumpo și premierul Japoniei, Shinzo Abe, vor conlucra pentru a împiedica lansarea de rachete de către Coreea de Nord spre Guam, teritoriu american în Oceanul Pacific.

UPDATE „Dacă deschid focul asupra Statelor Unite, presupun că lovesc Statele Unite. ... Dacă fac asta, atunci începe jocul. Nu deschizi focul asupra oamenilor din lumea asta decât dacă vrei să suporți consecințele”, a declarat James Mattis șeful Pentagonului, citat de CNN. ", a adăugat el.

„Am hotărât că este de o importanță crucială să împiedicăm Coreea de Nord să lanseze rachetele”, a declarat premierul Abe după o convorbire telefonică de 30 de minute cu Trump.

Anunțul premierului nipon vine după ce liderul Coreei de Nord a anunțat că va lansa patru rachete către baza militară americană din Guam.

Între timp, în această săptămână, liderul de la Phenianpare să fi făcut un mic pas înapoi de la declarațiile belicoase din ultima vreme.

Kim Jong-un a primit și examinat planurile de atacare a Guam și a decis „să mai observe puțin” comportamentul Statelor Unite înainte de a lansa un atac. 

„Statele Unite, care au adus primele multe echipamente nucleare strategice în apropierea noastră, ar trebui să ia mai întâi decizia corectă și să arate prin acțiuni dacă doresc să reducă tensiunile din peninsula coreeană și să evite o ciocnire militară periculoasă”.

Kim Jong-un a ordonat, însă armatei nord-coreene să fie gata de atac în orice moment.