Un polițist a fost ucis marți într-un atac produs la câțiva metri de clădirea Pentagonului, unde a fost decretată pentru o scurtă perioadă de timp stare de alertă, potrivit unui senator și informațiilor apărute în mass-media americane.

Angajaților Departamentului Apărării li s-a cerut să rămână în interior în jurul orei locale 10:40 (14:40 GMT) după ce mai multe focuri de armă au fost auzite în stația de autobuz de lângă faimoasa clădire situată la sud de capitala Washington, în Virginia, informează AFP, preluată de Agerpres.

Starea de alertă a fost ridicată în jurul orei 12:10, dar ieșirile stației de metrou și celei de autobuz, ambele aflate la câțiva metri de una din intrările Pentagonului, au rămas închise până la noi ordine.

Șeful unității de protecție a Pentagonului, Woodrow Kusse, a spus că au existat "câțiva răniți", dar a refuzat să confirme informațiile potrivit cărora unul din ofițerii săi ar fi decedat din cauza rănilor produse de o armă albă, în timp ce atacatorul a murit după ce a fost împușcat.

Cu toate acestea, senatorul democrat al statului Virginia, Mark Warner, a prezentat condoleanțe prietenilor și familiei polițistului.

Posturile de televiziune locale au transmis marți după-amiaza imagini cu zeci de polițiști adunați în fața spitalului din Washington, unde polițistul rănit fusese transferat, pentru a-i aduce omagiu.