Tunisianul Anis Amri, suspectat de comiterea atentatului de la Berlin de luni seara, a fost înregistrat la câteva ore după atac de o cameră video de supraveghere instalată în fața unei moschei din capitala germană.

UPDATE

Anis Amri a fost împușcat vineri la Milano, a anunțat ministrul italian de Interne, Marco Minniti, într-o conferință de presă, relatează Spiegel Online.

O patrulă a poliției italiene i-a cerut actele în gara San Giovani, moment în care tunisianul a scos un pistol și a tras în doi polițiști, strigând - potrivit presei italiene - ”Allahu Akbar”. Aceștia au ripostat și l-au împușcat. Unul dintre polițiști a fost rănit. 

Ministrul italian de Interne a declarat că ”nu există nicio umbră de îndoială” privind identitatea bărbatului ucis de polițiști, el fiind identificat după amprentele găsite în camion.

+++

Traseul lui Anis Amri

Polițiștii italieni au descoperit un bilet de tren pe ruta Franța-Italia asupra suspectului pentru atentatul de la Berlin, ucis în noaptea de joi spre vineri, la Milano, relatează Corriere della Sera, potrivit News.ro.

Conform biletului, Anis Amri ar fi luat trenul de la Chambery (sud-estul Franței), via Torino, până la Milano.

El ar fi ajuns în gara San Giovani, în fața căreia a fost ucis, la ora locală 01:00 (02:00 ora României), deci cu două ore înainte să fie oprit de o patrulă a poliției care i-a cerut actele.

+++

Televiziunea RBB a difuzat imagini în care se vede tânărul tunisian la poarta unui centru aflat în atenția poliției ca loc de întâlnire a minorității radical salafiste și suspectat de practicare a prozelitismului jihadist, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Imaginile corespund dimineții de luni spre marți, la circa opt ore după atacul din Berlin, în care au murit 12 persoane și alte cincizeci au fost rănite.

Canalul citat dispune, de asemenea, de alte imagini, din 14 și 15 decembrie, în care Amri poate fi văzut în poarta acestui centru din cartierul berlinez Moabit.

Potrivit televiziunii, locul a făcut joi obiectul unei percheziții.

Polițiștii au descoperit amprentele sale în cabina camionului, iar ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a precizat că Amri este "cu înaltă probabilitate" autorul atentatului, în timp ce Biroul Federal de Anchete Penale (BKA) a emis un mandat de arestare pe numele său.

Unul dintre frații suspectului i-a cerut acestuia să se predea poliției.

”Prezintă-te la poliție pentru ca familia să poată fi liniștită", i-a transmis Abdelkader Amri fratelui său, în fața locuinței familiei din Oueslatia, în centrul Tunisiei, într-un interviu pentru AFP. Și mama sa i-a cerut să se predea autorităților germane.