Era de așteptat că gândurile premierului Vikor Orban au fost exprimate în cel mai potrivit moment pentru propaganda Kremlinului, scrie publicația ungară Nepszava.

Vestea discursului de la Universitatea de Vară "Tusványos" a ajuns și în Rusia, mai exact, la televiziunea de stat. Vladimir Soloviov a difuzat acea parte din discurs în care premierul ungar a spus că dacă Trump și Merkel ar fi rămas la putere în Statele Unite și în Germania, nu ar fi fost război, "dar nu am fost atât de norocoși".

Soloviov a fost profund de acord cu afirmația lui Orbán, și a menționat că Donald Trump, Vladimir Putin și Viktor Orbán împărtășesc valori comune și văd lucrurile la fel. La cele prezentate de Vladimir Soloviev au reacționat și invitații emisiunii, însă nu au existat diferențe majore între opiniile acestora.

Realizatorul emisiunii a făcut mai multe afirmații puternice, potrivit portalului 444.hu. Una dintre acestea a fost că regimul fascist al lui Zelenski este în stare să trimită asasini în toate părțile lumii pentru a se ocupa de cei care i se opun, astfel că se poate gândi și la faptul că probabil o să vrea să îl omoare și pe realizatorul de emisiune al televiziunii americane Tucker Carlson, susținător al lui Donald Trump.

Andrei Sidorov, profesor de științe politice la Universitatea de Stat din Moscova, a spus că Trump și republicanii ar trebui să câștige alegerile din noiembrie. Iar când prezentatorul de emisiune l-a întrebat dacă Rusia ar trebui să ajute în acest sens, a spus: "Dacă putem, trebuie să ajutăm".

Desigur, partea despre declarațiile rasiste ale premierului ungar nu a fost prezentată în această emisiune, în schimb a fost prezentată pe larg în alte părți.

Sursa: RADOR