Blinken insistă cu reformele, în timp ce Autoritatea Palestiniană își adaugă și mai mulți teroriști pe statul de plată.

Publicația americană a scris recent că legislația Autorității Palestiniene (PA) impune ca teroriștii de la 7 octombrie să fie compensați financiar pentru un masacru eficient înfăptuit. Între timp, Autoritatea a luat măsuri pentru implementarea legii. Fix la timp pentru vizita secretarului de stat american Antony Blinken la Ramallah.

Al-Hayat Al-Jadida, oficiosul PA, a anunțat miercurea trecută apariția a 23.210 de noi „martiri”, folosind cifrele transmise de Hamas despre victimele din Fâșia Gaza, care includ și absolut toți teroriștii Hamas uciși. PA plătește o sumă într-o tranșă unică, la care se adaugă o rentă viageră lunară pentru familiile oricărui „martir” ucis în timp ce comitea un atentat împotriva Israelului ori în timpul unei confruntări cu Israelul.

În plus, PA a certificat existența a 3.550 de noi prizonieri deținuți de Israel după 7 octombrie. Cei mai mulți au fost arestați în operațiuni antitero din Cisiordania, dar 661 dintre ei sunt teroriști Hamas din Gaza. Și ei vor primi din partea PA salarii, al căror cuantum crește în timp, astfel încât cele mai oribile crime aduc cel mai gras profit. Această practică a făcut ca programul să ajungă să fie poreclit „recompensă pentru omor”.

Itamar Marcus de la organizația Palestinian Media Watch explică faptul că „PA nu face vreo diferență între teroriștii Hamas care au invadat Israelul pe 7 octombrie și au comis atrocități, teroriștii Hamas uciși de Israel în războiul care a urmat, respectiv civilii non-combatanți uciși în Fâșia Gaza în timp ce erau folosiți pe post de scuturi umane de către Hamas”.

Toți sunt tratați precum martiri eroici care vor fi compensați [familiile lor, de fapt - n.trad.] de PA, ale cărei activități sunt subvenționate cu ajutor financiar occidental.

Între timp, la Ramallah, Blinken a declarat că șeful PA Mahmoud Abbas e „dedicat” reformelor. Unde-s dovezile? Mandatul lui de patru ani intră în al 20-lea an. Și, în timp ce PA se văicărește că nu-i ajunge bugetul, se pregătește să treacă de la glorificarea atacului din 7 octombrie la recompensarea financiară a făptașilor lui.

Și, atunci, întrebăm din nou: de ce insistă președintele Biden ca Israelul să predea după război Fâșia Gaza acestei grupări? În același timp, Blinken a adus vorba prematur despre un stat palestinian. Nici nu-i de mirare că Autoritatea Palestiniană nu prea vede motive de a se schimba.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA