Theresa May a supraviețuit miercuri unui vot de neîncredere în cadrul Partidului Conservator.

UPDATE

Theresa May rămâne lidera Partidului Conservator. Ea a primit susținerea a 200 de parlamentari, în timp ce 117 au votat ”împotrivă”. May avea nevoie de 159 de voturi pentru a nu i se retrage sprijinul.

Potrivit BBC, cele 117 de voturi ”împotrivă” reprezintă ”o adevărată lovitură” la adresa autorității premierului.

+++

Parlamentarii conservatori vor vota miercuri, între orele 18:00 și 20:00 GMT. 

Liderul grupului parlamentar al conservatorilor, Graham Brady, a precizat că există suficient sprijin pentru a convoca un vot de neîncredere în lidera partidului - 48 de parlamentari.

Pentru ca Theresa May să fie înlăturată de la conducerea Partidului Conservator este nevoie ca 158 din cei 315 de parlamentari conservatori să voteze împotriva ei.

Inițiativa vine după ce premierul Theresa May a decis să amâne sine die votul prevăzut pentru luni în Camera Comunelor asupra acordului privind Brexit. May a amânat votul de teamă că va fi respins și a plecat într-un turneu european pentru a obține noi concesii de la Bruxelles.

Premierul a declarat că va contesta votul ”cu toate puterile sale”, susținând că un vot de neîncredere la adresa sa ”creează inceritudine” într-o perioadă în care Marea Britanie nu-și permite acest lucru.