Premierul Theresa May a anunțat vineri că va demisiona pe 7 iunie.

"Am făcut tot ce am putut să conving parlamentarii să sprijine Acordul (pentru Brexit)", a declarat vineri, la Downing Street 10, premierul Theresa May.

Pe 7 iunie, May va demisiona de la conducerea conservatorilor, care trebuie să desemneze un succesor, dar va asigura interimatul până se ia o decizie în Partidul Conservator.

Ea a declarat că a fost "onoarea vieții mele" să fie premierul Marii Britanii, țara pe care "o iubește atât de mult".

May a enumerat câteva dintre realizările Cabinetului său, precum reducerea șomajului sau soluționarea problemei deficitului, dar a recunoscut că "marele regret" e că nu a putut să rezolve chestiunea Brexit. 


Soarta ei a fost pecetluită după anunțul de marți privind "un nou Acord Brexit" în 10 puncte, document care i-a înfuriat pe parlamentarii conservatori și pe mulți membri ai Cabinetului său, relatează The Guardian. 

Liderul Camerei Comunelor, Andrea Leadsom, a demisionat miercuri, pentru a nu prezenta joi acest plan în Parlament. Cum și alți miniștri și-a exprimat îngrijorarea față de noul plan - Sajid Javid, Jeremy Hunt, Chris Grayling și David Mundell, May a renunțat să se mai ducă cu documentul în fața parlamentarilor. 

Ei au respins în special promisiunea Theresei May privind un al doilea referendum.

Fostul ministru de Externe Boris Johnson e principalul pretendent la funcția de premier, dar și alți conservatori își doresc acest post.