Preşedintele american a admis că fiul său s-a întâlnit cu o avocată rusă în timpul campaniei electorale din 2016 pentru a obţine informaţii despre contracandidata sa democrată Hillary Clinton şi a calificat această întâlnire ca fiind "total legală”.

Într-un mesaj pe Twitter, Donald Trump a scris că nu e îngrijorat în legătură cu întâlnirea pe care Donald Trump Jr., a avut-o la Trump Tower, în iunie 2016, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

"A fost o întâlnire pentru a obţine informaţii despre un adversar, este total legală şi asta se întâmplă tot timpul în politică - Şi (întâlnirea) nu a avut niciun rezultat. Nu ştiam nimic despre asta", a mai spus el, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Este pentru prima dată când preşedintele republican menţionează clar scopul reuniunii.

Donald Trump a pretins întotdeauna că nu ştie nimic despre această întâlnire, care s-a dovedit însă că a existat şi pentru care Donald Trump Jr. a fost audiat în faţa Congresului.

La 9 iunie 2016, Donald Trump Jr. şi Jared Kushner, ginerele preşedintelui, au avut o întrevedere în Trump Tower, la New York, cu o avocată rusă, Natalia Veselniţkaia, despre care credeau că este un emisar al guvernului rus capabil să furnizeze informaţii despre Hillary Clinton, adversara democrată a lui Donald Trump.

La reuniunea a participat şi directorul de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, judecat în prezeny pentru spălare de bani, fraudă fiscală şi bancară şi lobbying ilegal. El este inculpat în special pentru nedeclararea unor venituri de 75 de milioane de dolari obţinute din activităţi de lobbying şi consultanţă pentru guverne străine, inclusiv pentru fostul preşedinte prorus al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Recent, CNN a relatat, citând surse, că Donald Trump știa de întâlnirea fiului său cu avocata rusă și chiar ar fi aprobat această întrevedere.

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a afirmat că președintele știa de întâlnirea dintre fiul său şi o avocată rusă care oferea informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, din timpul campaniei din 2016, potrivit unor surse CNN.

Aceleași surse precizează că fostul avocat nu deține dovezi în acest sens, dar este dispus să depună mărturie în fața procurorului special Robert Mueller, care anchetează posibile legături între echipa de campanie a lui Trump și responsabili ruși.