Președintele american Donald Trump a anunțat că se va deplasa la Pittsburgh, Pennsylvania, unde un bărbat înarmat a ucis 11 persoane și a rănit alte șase într-o sinagogă, relatează AFP și Reuters.

''Voi merge la Pittsburgh", a declarat președintele SUA la aeroportul din Murphysboro, în Illinois unde urmează să participe la o reuniune în perspectiva alegerilor legislative din 6 noiembrie.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a comis sâmbătă într-o sinagogă din Pittsburgh, Pennsylvania, cel mai violent atac antisemit înregistrat în ultimele decenii în Statele Unite, omorând 11 credincioși adunați în ziua de Șabat, ziua de odihnă săptămânală evreiască, informează Agerpres.

Bărbatul, identificat cu numele Robert Bowers de autoritățile locale, a intrat în sinagoga Arborele Vieții și a strigat: "Toți evreii trebuie să moară", în timp ce a deschis focul în cursul unei ceremonii în care se sărbătorea nașterea unui copil.

Robert Bowers va fi urmărit penal, printre altele, pentru crimă antisemită și riscă pedeapsa cu moartea, a declarat ministrul american al Justiției, Jeff Sessions.

Donald Trump a declarat că, dacă ar fi existat un gardian înarmat în interiorul templului, rezultatul ar fi fost diferit: "Acesta este un exemplu în care, dacă ar fi existat un gardian înarmat, ar fi putut să-l oprească imediat" pe atacator.