Preşedintele american Donald Trump a anunţat că se va deplasa la Pittsburgh, Pennsylvania, unde un bărbat înarmat a ucis 11 persoane şi a rănit alte şase într-o sinagogă, relatează AFP şi Reuters.

''Voi merge la Pittsburgh", a declarat preşedintele SUA la aeroportul din Murphysboro, în Illinois unde urmează să participe la o reuniune în perspectiva alegerilor legislative din 6 noiembrie.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a comis sâmbătă într-o sinagogă din Pittsburgh, Pennsylvania, cel mai violent atac antisemit înregistrat în ultimele decenii în Statele Unite, omorând 11 credincioşi adunaţi în ziua de Şabat, ziua de odihnă săptămânală evreiască, informează Agerpres.

Bărbatul, identificat cu numele Robert Bowers de autorităţile locale, a intrat în sinagoga Arborele Vieţii și a strigat: "Toţi evreii trebuie să moară", în timp ce a deschis focul în cursul unei ceremonii în care se sărbătorea naşterea unui copil.

Robert Bowers va fi urmărit penal, printre altele, pentru crimă antisemită şi riscă pedeapsa cu moartea, a declarat ministrul american al Justiţiei, Jeff Sessions.

Donald Trump a declarat că, dacă ar fi existat un gardian înarmat în interiorul templului, rezultatul ar fi fost diferit: "Acesta este un exemplu în care, dacă ar fi existat un gardian înarmat, ar fi putut să-l oprească imediat" pe atacator.