Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele Statelor Unite a replicat oficialilor ruși, care au afirmat că vor doborâ toate rachetele ce vor avea ca țintă Siria. Trump a transmis Rusiei să se pregătească.

 

„Rusia a promis că va doborâ toate rachetele trase spre Siria. Fii gata, Rusia, pentru că ele vor veni, frumoase, noi și „deștepte”! Nu ar trebui să fiți parteneri cu un animal care își ucide propriul popor cu gaz și îi face plăcere”, este mesajul lui Donald Trump postat pe Twitter.





Ambasadorul rus din Liban a spus că orice rachete trase de Statele Unite spre Siria vor fi doborâte, iar locurile de lansare vor fi bombardate.

„Dacă vor exista lovituri desfășurate de americani, atunci ... rachetele vor fi doborâte și chiar și sursele de unde rachetele au fost trase (vor fi lovite)”, a spus ambasadorul Alexander Zasypkin.

Statele Unite și aliații săi iau în considerare bombardamente asupra pozițiilor regimului Bashar al Assad din cauza unui atac chimic ce a avut loc sâmbătă într-un oraș din apropierea capitalei Damasc.