Fostul președinte Donald Trump a cerut "să fie înarmați cetățenii" pentru a combate "răul din societatea noastră", care se află, după părerea lui, la originea înspăimântătoarei crime dintr-o școală primară din Texas.

Miliardarul republican a vorbit în fața primului lobby american al armelor, care, întâmplător, își ținea convenția anuală la câteva sute de kilometri de orașul texan unde au fost împușcați mortal 19 copii și două cadre didactice.

"Existența răului în societatea noastră nu este un motiv să dezarmăm cetățenii care respectă legea", a declarat fostul președinte, relatează La Libre Belgique

."Existența răului este motivul pentru care trebuie sa înarmăm cetățenii care respectă legea", a spus el.

Donald Trump l-a acuzat pe succesorul lui, Joe Biden, și Partidul Democrat că exploatează politic "lacrimile familiilor" îndoliate încercând să adopte legi privind armele de foc.

La apelurile pentru limitarea numărului de arme de foc, conservatorii aduc contraargumentul că trebuie tratate mai bine problemele de sănătate mintală în Statele Unite, un punct pe care Donald Trump a insistat în mod deosebit vineri.

Cel care a tras era un "lunatic scăpat de sub control", a estimat fostul locatar de la Casa Albă. "Va arde în iad", a promis el.

Fostul magnat din domeniul imobiliar a mai cerut să se întărească securitatea în școlile americane, sugerând să se instaleze "garduri solide" și detectoare de metale în fața instituțiilor și să fie înarmați învățătorii.

Câteva minute mai înainte, la aceeași convenție a National Rifle Association (NRA), senatorul de Texas Ted Cruz apreciase că o confiscare sau o interzicere a armelor în Statele Unite ar duce la o creștere a criminalității."Mult mai multe mame celibatare ar fi agresate, violate sau asasinate în metrou", a susținut el.

Sursa: RADOR