Întâlnirea dintre directorul CIA, Mike Pompeo, şi liderul nord-coreean Kim Jong Un ”a decurs foarte bine”, a comentat miercuri preşedintele Donald Trump.

”Mike Pompeo s-a întâlnit cu Kim Jong-Un în Coreea de Nord săptămâna trecută. Întâlnirea a decurs foarte bine şi o relaţie bună s-a creat. Detaliile Summitului sunt în lucru acum”, a scris pe Twitter preşedintele american.

Întâlnirea a fost loc după ce Donald Trump şi Kim Jong-Un au convenit să se întâlnească faţă în faţă, probabil în mai sau iunie, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Washingtonul dorește ca la această întâlnire să se discute despre abandonarea arsenalului nuclear nord-corean, Phenianul dând semne că e dispus să abordeze acest subiect.

Potrivit Washington Post, directorul CIA şi secretar de stat desemnat, Mike Pompeo, a avut o întrevedere strict secretă cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, pentru a discuta cadrul pentru potenţiale convorbiri între acesta şi preşedintele american.

Pe 27 aprilie este programat un summit intercoreean, într-o încercare de a-şi îmbunătăţi relaţiile bilaterale şi de a reduce tensiunile militare.