Președintele american a anunțat că va impune noi taxe vamale asupra importurilor din China, începând cu 1 septembrie.

Donald Trump a anunțat, pe Twitter, că importuri în valoare de 300 de miliarde de dolari din China vor fi taxate cu încă 10%, o nouă escaladare a războiului comercial dintre cele două superputeri economice.

Decizia vine după ce o nouă rundă de negocieri bilaterale nu a dus la niciun rezultat concret, scrie BBC.

Practic, de la 1 septembrie, toate importurile din China sunt taxate la intrarea în SUA, dat fiind că aceste noi taxe se aplică unei game foarte largi de produse.

China a criticat decizia guvernului american, susținând că impunerea de taxe vamale nu este o metodă de a rezolva dispute economice și comerciale. 

Dar Trump, pentru care impunerea de taxe vamale pare a fi calea de urmat în relații chiar și cu parteneri tradiționali precum statele europene, a spus că statul chinez nu și-a onorat promisiunea de a cumpăra mai multe produse agricole din SUA.

Trump a mai spus că măsura este temporară, dat fiind că taxa vamală ar putea fi curând ridicată de la 10% la peste 25%, nivel cu care sunt deja taxate importuri în valoare de 250 de miliarde de dolari.

În ultimul an, atât SUA cât și China au impus taxe vamale mărite în relațiile bilaterale, care afectează schimburi de bunuri în valoare de sute de miliarde de dolari anual.