Președintele american a criticat acordul de ieșire din UE negociat de premierul britanic Boris Johnson, care - potrivit lui - nu permite un tratat comercial cu SUA.

Donald Trump, care promisese Regatului Unit un "acord magnific" odată ce va fi părăsit Uniunea Europeană, a acordat un interviu eurofobului Nigel Farage la postul britanic de radio LBC, în plină lansare a campaniei electorale pentru alegerile anticipate din 12 decembrie, relatează Agerpres.

"Pentru a fi sincer cu voi, cu acest acord, sub anumite aspecte, nu veți putea face comerț. Noi nu putem încheia un acord comercial cu Regatul Unit", a declarat președintele american. "Johnson este într-o poziție foarte dificilă și cred că este dispus să facă ceea ce nimeni altcineva nu ar face", i-a mai spus Trump liderului Partidului Brexit, Nigel Farage, gazda unei emisiuni la postul de radio LBC din Londra.

Trump l-a îndemnat pe Boris Johnson să se alieze pentru alegerile anticipate din decembrie cu "amicul" Nigel Farage pentru că acordul negociat la mijlocul lunii octombrie cu Bruxellesul menține Regatul Unit prea aproape de UE.