Republicanul Donald Trump a lansat un apel la unitate către toți americanii, în discursul său de recunoaștere a victoriei în alegerile prezidențiale din SUA. Pe plan extern, el a spus că va căuta să încheie parteneriate, nu conflicte.

”Îmi pare rău că ați așteptat, este o treabă complicată. Tocmai am primit un apel de la secretarul Clinton. Ea ne-a felicitat pentru această victorie, iar eu am felicitat-o pe ea și pe familia acesteia pentru că a luptat extrem de bine în această campanie. A luptat bine. Hillary a muncit extrem de mult pentru o perioadă lungă de timp, iar noi îi datorăm recunoștință pentru că a servit această națiune”, și-a început Trump discursul, la sediul de campanie din Manhattan.

Republicanul a afirmat că a sosit momentul ca americanii să fie din nou un popor unit, el promițând ”fiecărui cetățean că va fi președintele tuturor americanilor”.

Trump a avut un mesaj și pentru cei care nu l-au susținut, cerându-le să-l îndrume și să-l ajute pentru a acționa împreună și pentru ”a unifica” America. 

”Ne vom reconstrui infrastructura. Aceasta va ajunge de la 0 la 100. Vom da locuri de muncă la milioane de americani, care vor participa la reconstruirea infrastructurii”, a spus el.

”Vă promit că nu vă voi dezamăgi. Voi face o treabă minunată. Abia aștept să fiu președintele vostru. În timp ce această campanie s-a încheiat, vreau să vă spun că mișcarea noastră abia acum începe. Veți fi atât de mândri de președintele vostru. Atât de mândri. Iubesc această țară”, a mai spus președintele ales.

Pe plan extern, Donald Trump a vorbit de încheierea de parteneriate, subliniind că nu va căuta conflicte.