Donald Trump refuză să accepte înfrângerea și începe să conteste în justiție numărătoarea voturilor.

Echipa de campanie a președintelui în exercițiu a anunțat sâmbătă noaptea că a intentat acțiune în justiție în Arizona, deoarece în comitatul cel mai populat din sud-vestul acestui stat au fost anulate în mod incorect voturi exprimate de unii alegători la scrutinul prezidențial din 3 noiembrie, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Avocații taberei republicane sugerează că aceste voturi s-ar putea dovedi "hotărâtoare" în stabilirea rezultatului final al alegerilor în acest stat.

Donald Trump s-a întors la Casa Albă de la clubul său de golf, la câteva ore după anunțul înfrângerii sale de către Joe Biden.

El nu a făcut declarații, preferând să scrie pe Twitter că alegerile au fost fraudate.

Trump a scris cu majuscule că observatorilor nu li s-a permis prezența în sălile în care s-au numărat voturile, afirmând că a câștigat alegerile, întrucât a obținut 71 de milioane de voturi legale.  

Susținători ai președintelui s-au adunat în câteva orașe din Statele Unite pentru a protesta, susținând că alegerile prezidențiale din 3 noiembrie au fost furate, dar numărul lor nu a fost semnificativ.

Donald Trump nu are de partea sa prea mulți aleși republicani, care fie preferă să tacă, fie nu sunt de acord cu acuzațiile președintelui privind fraudarea alegerilor. Doar câțiva republicani au declarat că alegerile nu s-au încheiat, până când nu se renumără voturile și nu decide justiția că alegerile au fost corecte.

Între timp, Jeb Bush, fost candidat la președinția SUA și membru de seamă al cunoscutei familii republicane, l-a felicitat pe președintele ales Biden: M-am rugat pentru președintele nostru mare parte din viața mea de adult. Mă voi ruga și pentru dumneavoastră și pentru succesul dumneavoastră. Acum a venit vremea să vindecăm răni adânci. Mulți contează pe dumneavoastră să deschideți calea".

Și premierul Benjamin Netanyahu l-a felicitat pe Joe Biden, mulțumindu-i lui Trump ”pentru prietenia pe care ați arătat-o față de Israel și față de mine personal, pentru recunoașterea Ierusalimului și pentru Înălțimile Golan, pentru poziția dumneavoastră față de Iran, pentru acele acorduri de pace istorice și pentru că ați dus alianța americano-israeliană pe culmi de neegalat".

”Joe, ne cunoaștem de mai bine de 40 de ani, relația noastră este călduroasă, și știu că tu ești un mare prieten al Israelului. Sper să pot, cu voi doi, să aprofundez și mai mult alianța specială care leagă Statele Unite de Israel", a scris Netanyahu pe Twitter.


Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale

Mai mult pe EurActiv »