Președintele american, Donald Trump, i-a cerut miercuri ministrului Justiției, Jeff Sessions, să pună capăt anchetei privind ingerința rusă în alegerile prezidențiale din 2016 și eventualele legături între ruși și echipa sa de campanie.

După ce l-a atacat pe procurorul special Robert Mueller în mai multe mesaje pe Twitter, Donald Trump a postat pe aceeași rețea de socializare: "Este o situație îngrozitoare și procurorul general, Jeff Sessions, ar trebui să oprească această vânătoare de vrăjitoare trucată imediat, înainte ca ea să murdărească țara noastră și mai mult", relatează Reuters.

Președintele american susține că Mueller se află într-un conflict de interese.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului Justiției a declarat că momentan instituția nu comentează afirmația lui Trump.

Săptămâna aceasta a început procesul în care fostul șef de campanie al președintelui, Paul Manafort, este judecat pentru spălare de bani, fraudă fiscală și bancară și acțiune de lobby ilegale. Manafort e suspectat că nu a declarat venituri de circa 75 de milioane de dolari obținute din activități de lobby și consultanță pentru guverne străine, inclusiv pentru fostul președinte prorus al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Președintele l-a atacat în mod repetat pe Sessions pentru faptul că s-a recuzat din supravegherea anchetei în martie 2017. Ministrul Justiției a motivat decizia prin faptul că a fost consilier al lui Trump în campania electorală și l-a desemnat pe adjunctul său Rod Rosenstein să supravegheze investigația.

Acuzațiile nu au legătură directă cu activitatea de șef de campanie a lui Paul Manafort, dar acesta poate să-l incrimineze pe Trump, în condițiile în care Robert Mueller caută dovezi ale presupusei implicări a Rusiei de partea candidatului republican la alegerile prezidențiale din 2016.

Moscova a negat orice ingerință în alegerile din urmă cu doi ani, iar Donald Trump a respins orice legături între oficiali ruși și echipa sa de campanie.