”Ieșiți afară!”: Donald Trump îi amenință pe republicanii din Camera Reprezentanților, cerându-le să aleagă între demiterea lui Joe Biden și plecarea lor din Congres, relatează USA TODAY.

Republicanii din Camera Reprezentanților au discutat despre demiterea președintelui Joe Biden din cauza a ceea ce, în opinia lor, ar fi implicarea sa ilegală în afacerile familiei.

Dar, pentru moment, dată fiind lunga listă a problemelor pe care congresmenii le au de discutat, toate sunt numai vorbe.

Totuși, fostul președinte Donald Trump, exercită presiuni asupra parlamentarilor din GOP (Grand Old Party – numele popular al Partidului Republican, n. red.), căutând să îi convingă să-și pună în practică vorbele și să înceapă procesul de demitere împotriva lui Joe Biden, în caz contrar, ei riscând niște consecințe de ordin electoral.

"Orice republican care nu acționează împotriva fraudelor democraților trebuie să plece imediat”, le-a declarat Trump susținătorilor la un miting de campanie desfășurat sâmbăta trecută, la Erie, în Pennsylvania. "Dispunem de o mulțime de republicani buni și duri în jurul nostru. Oamenii vor fi duri și vor învinge”.

Președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, un republican din California, a respins ideea, potrivit căreia el ar face obiectul unor presiuni din partea fostului președinte pentru a-l convinge să ia măsuri împotriva lui Biden, afirmând că ancheta pe tema demiterii ar fi demersul cel mai potrivit.

"În cazul în care Administrația Biden nu ne oferă informațiile necesare, atunci vom recurge la ancheta de demitere”, a declarat McCarthy la o conferință de presă de săptămâna trecută, făcând referire la diversele cercetări pe care republicanii din Cameră le fac pentru a constata dacă Biden a beneficiat de pe urma afacerilor din străinătate ale lui Hunter Biden.

Sursa: RADOR