”Rasismul este un lucru îngrozitor. Societatea americană este foarte polarizată”, spune cancelarul german. Despre responsabilitatea lui Trump, Angela Merkel s-a exprimat diplomatic.

”Uciderea lui George Floyd este un lucru îngrozitor. Rasismul este un lucru îngrozitor. Societatea americană este foarte polarizată", a declarat cancelarul german Angela Merkel într-un interviu pentru posturile publice de televiziune ZDF și ARD. Întrebată de responsabilitatea președintelui Donald Trump pentru rasismul și violența poliției, Angela Merkel a precizat că ”stilul politic (al președintelui Trump) e foarte controversat, relatează Tagesspiegel.

Întrebată dacă mai are încredere în Trump, Merkel a ales un răspuns diplomatic: ”Colaborez cu președinții aleși din întreaga lume. Desigur, și cu președintele american ... Tot ceea ce pot face este să sper că vom putea lucra împreună''.

Cancelarul german și-a exprimat speranța că Donald Trump va reuși să-i reconcilieze pe americani. 

În ceea ce privește viitorul său politic, Angela Merkel a exclus o a cincea candidatură, deși se bucură în continuare de o popularitate mare. Actualul său mandat se încheie în 2021.