Președintele american, Donald Trump, nu ar refuza informații furnizate de o țară străină și care ar viza să dăuneze unui contracandidat al său în alegerile prezidențiale din 2020, informează AFP.

Întrebat de un jurnalist al postului ABC dacă echipa sa de campanie ar accepta informații compromițătoare, venite, de exemplu, din Rusia sau China, cu privire la contracandidați ai săi sau le-ar transmite Biroului Federal de Investigații (FBI), Donald Trump a răspuns: "Cred că voi le faceți probabil pe ambele". Și apoi a continuat: "Dacă cineva ar suna dintr-o țară, (de exemplu) Norvegia, (spunând) 'Avem informații despre adversarul dumneavoastră', cred că aș vrea să aud", relatează Agerpres.

Președintele Trump susține că în acest caz nu ar fi vorba de amestec în alegerile americane: "Nu este vorba de amestec, dacă ei au informații, cred că le voi accepta. Și dacă voi vedea că ceva nu este în regulă, este posibil să mă duc la FBI...Nu este nimic rău în a asculta".

Donald Trump a fost întrebat inițial cu privire la cazul fiului său cel mare, Donald Trump Junior, care în timpul campaniei prezidențiale din 2016 a participat la o reuniune la Trump Tower din New York, cu persoane pe care le credea mandatate de Moscova și care i-au promis informații compromițătoare despre candidata democrată Hillary Clinton. Audiat din nou miercuri de Senatul american, Donald Trump Junior a declarat că a încheiat-o cu ancheta Comisiei pentru Informații.

Procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta asupra ingerinței Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, a conchis în raportul său publicat în aprilie că nu a existat vreo înțelegere între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia. Cu toate acestea, raportul nu l-a absolvit pe Trump de obstrucționarea justiției.