Preşedintele american, Donald Trump, nu ar refuza informaţii furnizate de o ţară străină şi care ar viza să dăuneze unui contracandidat al său în alegerile prezidenţiale din 2020, informează AFP.

Întrebat de un jurnalist al postului ABC dacă echipa sa de campanie ar accepta informaţii compromiţătoare, venite, de exemplu, din Rusia sau China, cu privire la contracandidaţi ai săi sau le-ar transmite Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Donald Trump a răspuns: "Cred că voi le faceţi probabil pe ambele". Şi apoi a continuat: "Dacă cineva ar suna dintr-o ţară, (de exemplu) Norvegia, (spunând) 'Avem informaţii despre adversarul dumneavoastră', cred că aş vrea să aud", relatează Agerpres.

Preşedintele Trump susţine că în acest caz nu ar fi vorba de amestec în alegerile americane: "Nu este vorba de amestec, dacă ei au informaţii, cred că le voi accepta. Şi dacă voi vedea că ceva nu este în regulă, este posibil să mă duc la FBI...Nu este nimic rău în a asculta".

Donald Trump a fost întrebat iniţial cu privire la cazul fiului său cel mare, Donald Trump Junior, care în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 a participat la o reuniune la Trump Tower din New York, cu persoane pe care le credea mandatate de Moscova şi care i-au promis informaţii compromiţătoare despre candidata democrată Hillary Clinton. Audiat din nou miercuri de Senatul american, Donald Trump Junior a declarat că a încheiat-o cu ancheta Comisiei pentru Informaţii.

Procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta asupra ingerinţei Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, a conchis în raportul său publicat în aprilie că nu a existat vreo înţelegere între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia. Cu toate acestea, raportul nu l-a absolvit pe Trump de obstrucţionarea justiţiei.