Președintele Donald Trump a anunțat suspendarea contribuției SUA la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe motivul "proastei gestionări" a pandemiei noului coronavirus.

"Astăzi (marți - n.r.) ordon suspendarea finanțării Organizației Mondiale a Sănătății pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul OMS în gestionarea profund eronată și ascunderea răspândirii coronavirusului", a declarat liderul de la Casa Albă în cadrul conferinței de presă zilnice.

"Lumea a primit numeroase informări false privind transmiterea și mortalitatea" în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19, a adăugat Trump într-un rechizitoriu amplu la adresa agenției ONU, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Președintele Trump a mai declarat că OMS a "eșuat în îndeplinirea obligației sale de bază și trebuie trasă la răspundere", conform Reuters.

Liderul american a adăugat că OMS a promovat "dezinformarea" din partea Chinei în legătură cu acest virus care probabil a determinat o răspândire mai largă a acestuia decât ar fi fost cazul dacă organizația cu sediul la Geneva ar fi gestionat corect criza.

Precizând că suma pe care contribuabilii americani o plătesc anual OMS este de 400 - 500 de milioane de dolari, comparativ cu aproximativ 40 de milioane de dolari și "chiar mai puțin" cât contribuie China, Donald Trump a apreciat că SUA au datoria să ceară explicații.