Donald Trump și soția sa, Melania, au mers și la Biserica Sfântului Mormânt, iar jurnaliștii nu au avut acces în interiorul lăcașului de cult contruit acolo unde se crede că a fost crucificat Iisus. Din Israel, Trump a luat din nou la ochi Iranul.

Donald Trump a ajuns luni în Israel, a doua sa destinație în cadrul primului său turneu internațional. El a devenit primul președinte american în funcție care vizitează Orașul Vechi din Ierusalim, acolo unde s-a oprit și la Biserica Sfântului Mormânt. Trump este însoțit și de soția sa, Melania.

Vizita în lăcașul de cult a fost, însă, una privată, iar jurnaliștii nu au avut acces. Alerta de securitate a fost una ridicată, peste 10.000 de agenți fiind mobilizați pentru asigurarea pazei.

Nu a lipsit din peisaj nici conflictul Iraelului cu palestinienii. În timp ce Israelul consideră întreg Ierusalimul ca fiind capitala sa indivizibilă, palestinienii vor să stabilească în partea estică a orașului capitala statului pe care și-l doresc.

Donald Trump a promis în timpul campaniei sale electorale să mute ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Nici Iranul nu a fost uitat de președintele SUA. După ce a cerut la Riad o blocadă arabă împotriva Iranului, a cerut același lucru și din Israel.

El a cerut Iranului să pună capăt ajutorului financiar și militar acordat „teroriștilor și milițiilor”.

„SUA și Israelul declară pe o singură voce că Iranului nu trebuie să i se permită niciodată să dețină o armă nucleară — absolut niciodată — și trebuie să pună capăt, imediat, finanțării, instruirii și echipării teroriștilor și milițiilor", a declarat Donald Trump, citat de Agerpres.