Americanii au votat într-o nouă rundă de alegeri primare sâmbătă. Atât democrații cât și republicanii au votat în Kansas și Louisiana, în timp ce republicanilor au mai avut caucusuri în Kentucky și Maine, iar democrații în Nebraska.

Magnatul imobiliar Donald Trump, favoritul de până acum la câștigarea nominalizării din partea republicanilor, a pierdut duminică în două state în confruntarea cu Ted Cruz, dar a câștigat în alte două și se laudă că va câștiga și în statul lui Marco Rubio, Florida, cu ocazia alegerilor primare care vor avea loc acolo la jumătatea lunii martie.

Cruz, senator de Texas, a câștigat în Kansas și Maine, în timp ce Trump a ieșit victorios în Louisiana și Kentucky. Marți, alte runde de alegeri vor avea loc în Michigan, Mississippi, Idaho și Hawaii. Pe 15 martie va urma un alt test important: sesiuni de vot în Florida, Illinois, Ohio, Missouri și Carolina de Nord, state care trimit un număr important de delegați la convenția națională din iulie care va decide candidatul republican pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

De cealaltă parte, senatorul de Vermont Bernie Sanders a recuperat din decalajul față de fostul secretar de stat american Hillary Clinton. Sanders a câștigat alegerile democraților din Kansas și Nebraska, în timp ce Clinton a ieșit victorioasă în Louisiana.