Primul care s-a lăudat cu butonul său nuclear a fost liderul nord corean, iar Trump a răspuns că al lui este mai mare și mai puternic.

Președintele american Donald Trump l-a ironizat marți pe omologul său nord-coreean, afirmând că are un buton nuclear "mai mare și mai puternic" decât Kim Jong-Un, relatează Agerpres.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un tocmai a afirmat că „butonul nuclear este pe biroul său în permanență”, informați-l că eu am de asemenea un buton nuclear și acesta este mult mai mare și mai puternic decât al lui. Și el funcționează”, a scris pe Twitter președintele american.

Kim Jong-Un se servise de discursul adresat națiunii de Anul Nou pentru a repeta că țara sa este un stat nuclear deplin, avertizând că el are în permanență la îndemână "butonul atomic".

Conducătorul nord-coreean a făcut în paralel o deschidere în direcția Coreei de Sud, explicând că Phenianul ar putea participa la Jocurile Olimpice de Iarnă în această țară.Washingtonul a respins marți perspectiva negocierilor între Coreea de Nord și Coreea de Sud, ca fiind o simplă "cârpeală", avertizând că SUA nu vor accepta niciodată o Coree de Nord dotată cu arma nucleară.SUA nu "vor lua în serios nicio întrevedere dacă ea nu se referă la interzicerea tuturor armelor nucleare în Coreea de Nord", indicase ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, înaintea ultimelor mesaje pe Twitter ale lui Donald Trump.