Cele două administrații nu au găsit o perioadă disponibilă în programul celor doi lideri de stat.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, și președintele rus Vladimir Putin participă amândoi la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC) de la Danang, în Vietnam. Dar în pofida unor anunțuri făcute în ultimele săptămâni privind o posibilă întâlnire față în față a celor doi lideri, pentru a discuta mai multe teme legate de Coreea de Nord, Siria sau Irak, un dialog direct nu va avea loc.

Chiar joi de consilierul pe probleme politice al Kremlinului, Iuri Ușakov, citat de agențiile de presă ruse, anunțase această întâlnire, dar secretarul american de stat Rex Tillerson a dezmințit ulterior că s-ar fi luat o decizie privind întâlnirea celor doi șefi de stat.

Vineri, Casa Albă a tranșat problema, prin vocea purtătoarei de cuvânt Sarah Sanders, care le-a spus reporterilor de la bordul aeronavei prezidențiale Air Force One, înaintea aterizării în Vietnam, că nu va avea loc o întâlnire bilaterală.

„Sigur, vor fi în același loc. Se vor întâlni și se vor saluta? Cu siguranță este posibil, chiar probabil. Dar în ceea ce privește o întâlnire formală, programată, nu este niciuna prevăzută în calendar și nici nu atnticipăm că va fi una”, a spus Sanders, potrivit Reuters.