Cei doi lideri vor discuta în Vietnam despre situația din Coreea de Nord.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a confirmat miercuri că Vladimir Putin și Donald Trump se vor întâlni în marja summitului Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), care se va desfășura în Vietnam, scrie The Moscow Times.

Cei doi s-au mai întâlnit în iulie, la Hamburg, în marja Summitului G20.

Președintele american Donald Trump a plecat la sfârșitul săptămânii trecute într-un amplu turneu prin mai multe țări asiatice, care include participarea la summitul Asia de Est (EAS) din Manila, Filipine, și întâlniri cu liderii mai multor țări asiatice aliate militar și economic cu Statele Unite înainte de acest summit.

Kremlinul a apreciat sâmbătă că președintele rus Vladimir Putin și Trump ar trebui „să găsească posibilitatea de a avea o discuție amplă”, în marja summitului APEC din Vietnam.

Dacă Trump este mai interesat de tema arsenalului nuclear nord-coreean, Moscova ar vrea ca discuția dintre cei doi lideri să vizeze conflictul sirian.

„Președintele Putin este pregătit (de întâlnire), iar americanii știu asta”, a spus Lavrov, potrivit agenției Interfax. Ministrul rus de externe a mai spus că serviciile de protocol ale celor două administrații pregătesc detaliile întâlnirii. Lavrov a mai spus că intenționează să poarte discuții asupra situației din Coreea de Nord, Siria, Irak și Ucraina cu secretarul american de stat Rex Tillerson.