Președintele american Donald Trump a estimat că SUA au depășit ”în mare măsură'' criza provocată de pandemia COVID-19. El a susținut că și pentru bărbatul afro-american decedat în timpul unei arestări e o zi mare.

Donald Trump și-a argumentat afirmația prin revenirea în scădere a ratei șomajului după o creștere semnificativă a acesteia, deși noul coronavirus continuă să ucidă zilnic peste o mie de oameni în SUA, consemnează AFP, preluată de Agerpres.

Trump a vorbit și despre protestele violente declanșate după moartea lui George Floyd, afro-americanul care a murit asfixiat sub genunchiul unui polițist alb în timpul arestării: ''Justiție egală în fața legii trebuie să însemne că fiecare american este tratat în mod egal în fiecare situație de aplicare a legii, indiferent de rasă, culoare, gen sau credință ... Sper că George ne privește de acolo de sus gândindu-se că ceea ce se întâmplă țării este grandios. Este o mare zi pentru el, este o mare zi pentru toată lumea. Este o mare, mare zi în ceea ce privește egalitatea''.