Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a afirmat că președintele știa de întâlnirea dintre fiul său și o avocată rusă care oferea informații compromițătoare despre Hillary Clinton, din timpul campaniei din 2016, potrivit unor surse CNN.

Donald Trump Jr. și Jared Kushner, ginerele președintelui, au avut o întrevedere, pe 9 iunie 2016, în Trump Tower din New York, cu o avocată rusă, Natalia Veselnițkaia, despre care credeau că e un emisar al guvernului rus capabil să furnizeze informații despre Hillary Clinton, rivala democrată a lui Donald Trump la președinția SUA.

Familia Trump a negat inițial întâlnirea, după care, forțată de dezvăluirile presei americane, a fost nevoită să o recunoască, dar a susținut că avocata nu le-a furnizat nicio informație compromițătoare despre Clinton. Donald Trump Jr. a fost audiat în Congres pentru a da detalii despre eveniment.

Dar Donald Trump a pretins întotdeauna că nu a știut nimic despre această reuniune.

Potrivit surselor CNN, Michael Cohen susține că a fost prezent, alături de alte persoane, atunci când Trump a fost informat despre această întâlnire și chiar și-a dat acordul pentru ca fiul și ginerele său să aibă o discuție cu avocata rusă.

Aceleași surse precizează că fostul avocat nu deține dovezi în acest sens, dar este dispus să depună mărturie în fața procurorului special Robert Mueller, care anchetează posibile legături între echipa de campanie a lui Trump și responsabili ruși.

Contactat de CNN, Lanny Davis, unul dintre avocații lui Cohen, nu a dorit să comenteze informația.

"A mințit toată săptămâna, minte de ani buni”, a declarat pentru postul de televiziune Rudy Giuliani, avocat al președintelui Trump.