Președintele american a calificat joi drept "foarte periculoasă" starea relațiilor dintre SUA și Rusia, dând vina pe decizia Congresului de a vota noi sancțiuni economice împotriva Moscovei.

”Relațiile noastre cu Rusia sunt la un minim istoric foarte periculos. Puteți mulțumi Congresului, aceiași oameni care se dovedesc incapabili să ne dea o asigurare de sănătate", a scris pe Twitter Donald Trump, făcând referire la faptul că Senatul a respins abrogarea Obamacare.

De altfel, Trump și-a exprimat dezaprobarea față de sancțiunile Congresului imediat după ce le-a promulgat miercuri.

Liderul de la Casa Albă a spus că noile sancțiuni sunt ”imperfecte” și riscă să apropie China, Rusia și Coreea de Nord.

”Limitând marja de manevră a Executivului, această lege limitează capacitatea SUA de a încheia acorduri bune pentru poporul american”, a explicat președintele într-un comunicat.

”În pofida acestor probleme, promulg legea în numele unității naționale. Ea reprezintă voința poporului american de a vedea Rusia luând măsuri pentru a-și îmbunătăți relația cu Statele Unite', precizează el mai departe despre legea adoptată de Congres și care instituie noi sancțiuni nu doar împotriva Rusiei, ci și Iranului și Coreii de Nord”, a mai spus Trump.